Sterkere tanden

De eerste stap naar sterkere tanden is een goede tand- en mondhygiëne. Iets dat u volledig zelf in de hand heeft. Hoe helpen wij u als uw tandarts aan sterkere tanden? Door alles te doen wat u van uw tandarts verwacht:

(Half)jaarlijkse controle

We kijken uw gebit volledig na. Zo’n (half)jaarlijkse controle is ook nodig om proactief op te treden. Want sterke tanden, dat is een kwestie van een langetermijnvisie. Als u een probleem tijdig laat aanpakken, vermijdt u complexe en pijnlijke ingrepen achteraf.

Vullingen

Stuk van uw tand afgebeten? Een beschadiging door tandbederf? Wij herstellen uw tand weer in zijn oorspronkelijke staat.

Kronen

Soms is een tand zo sterk aangetast dat een gewone vulling niet meer volstaat. In dat geval herstellen wij de aangetaste tand door er een porseleinen kapje over te plaatsen.

Brug

Bent u één of meerdere tanden verloren? Dan overbruggen wij die opening met een zwevend tussendeel. Dat deel maken wij vast aan de tanden links en rechts van de ontbrekende tand.

Bel naar 011 22 30 32 voor een afspraak!

Niet met de mond vol tanden

Een antwoord op de meest gestelde vragen.
Geen antwoord op de vraag waar u mee zit? Stel ze ons.
Hoe vaak moet ik op controle komen?

Minstens één keer per jaar. Zo blijven uw tanden gezond én bent u zeker dat uw ziekenfonds maximaal blijft tussenkomen.

Mijn laatste controle is langer dan een jaar geleden. Betaal ik dan sowieso de volle pot?

Neen. Maar de terugbetaling voor bepaalde tandzorgen zal wel lager liggen. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van tandsteen. Maar voor veel andere ingrepen komt uw ziekenfonds altijd tussen, hoe lang uw laatste controle ook geleden was.

Hoeveel kost een controle?

Dat varieert. Van uw leeftijd, bijvoorbeeld. Kinderen moeten namelijk minder betalen. Het hangt natuurlijk ook af van de ingrepen die we uitvoeren. Moeten we tandsteen verwijderen? Een gaatje opvullen? Foto’s nemen van uw gebit? Dat heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs.

Er werken meerdere tandartsen in jullie praktijk. Is het telkens iemand anders die me behandelt?

Neen. Vanaf uw eerste afspraak krijgt u een vaste tandarts – een vertrouwd gezicht en een vertrouwd paar handen. Iemand die u en uw dossier kent. Enkel complexere ingrepen worden soms door iemand anders in ons team uitgevoerd. Simpelweg omdat hij of zij daar specialist in is.

Ik heb last van een slechte adem. Kunnen jullie daar iets aan doen?

Vaak is dit al eenvoudig op te lossen. Kom gerust even op afspraak en wij geven u graag het gepaste advies.

De snelste weg naar een afspraak is via
011 22 30 32

Kunstlaan 6/1,
3500 Hasselt

011 22 30 32
info@artedenti.com
Ondernemingsnummer: 0822606817

OPENINGSUREN

Maandag – Vrijdag
9u – 18u
Enkel na afspraak

Telefonisch bereikbaar:
9u – 12u en 14u – 17u

Tandartsen

© Artedenti 2024